Organisatie

Wij zijn bereikbaar via info@oldtimerdagsantpoort.nl

Gerard Duineveld (voorzitter)

Op een zonnige morgen in 2007 werd Gerard wakker en besloot een Oldtimerdag te organiseren. Dit zou plaatsvinden in het jubileumjaar van de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken in 2009. Een goed idee is snel alleen bedacht, maar beter uitgevoerd met vrienden. Daarom belde hij Cees, die direct enthousiast werd en Cary aanhaakte. Na enig overleg werd een bestuur gevormd en werd met Santpoortse finesse een evenement uit de grond gestampt. Tot het moment dat de eerste oldtimer het terrein opreed was het natuurlijk maar de vraag of het idee zou aanslaan. Inmiddels is de rest geschiedenis en werd in 2016 alweer de derde Oldtimerdag georganiseerd worden. Gerard geeft in het dagelijks leven leiding aan het meer dan 125 jaar oude familiebedrijf Duineveld Transport. Ondanks de technische revoluties in die jaren zijn de principes van transport nog ongewijzigd. Gerard is gek op Engelse motorfietsen. In zijn garage pronken een Triumph Bonneville en een BSA Rockett Goldstar. Zijn volgende aankoop moet de Norton worden.

Sigrid Groenendijk (secretaris)

Gekscherend werd het bestuur van de Stichting Oldtimerdag Santpoort wel eens de Oldtimers genoemd. Daarom is vers bloed aangetrokken met twee Santpoorters in hart en nieren. Sigrid Groenendijk is een bekend gezicht in het Santpoortse verenigingsleven. Na jarenlang actief te zijn geweest bij Scoutinggroep Sint-Radboud is zij toegetreden toe tot het bestuur als secretaris.

Cary van Baekel ( PR )

Cary raakte aangestoken door de bevlogenheid van Gerard en Cees Davidson en trad toe tot het bestuur van Stichting Oldtimerdag Santpoort. Het organiseren van evenementen voor Santpoort is hem op het lijf geschreven. Na tien bestuursjaren in de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken als penningmeester en minstens zoveel jaar in de Oranjevereniging Santpoort-Noord was hij de aangewezen man om de financiën van deze club te beheren. In zijn werkzame leven was hij actief bij Brandweer Amsterdam en zo kon er op de vorige oldtimerdagen klassieke stoombrandweerspuiten geregeld worden. Zo ook in 2016, waarvan zelfs één met paarden! Cary is geen autofanaat, maar zijn racefiets van 20 jaar oud komt misschien in aanmerking voor het predikaat Oldtimer. Hij is heel trots op wat er iedere keer weer neergezet wordt. Waar vind je in Nederland nog zo’n evenement met gratis toegang?

Cees Davidson (stoom en technische zaken)

Cees is een echte liefhebber van oud staal. Vanuit zijn werk in de wegenbouwmachines en vrachtwagens is hij verzot op alle Oldtimers die komen, van brommer tot stoomwals. Maar zijn voorkeur gaat wel uit naar grond-, weg- en water-bouwmachines. Cees organiseert graag evenementen in het dorp en vindt het belangrijk om iets te doen voor de gemeenschap. Bij de organisatie van de oldtimerdag kan hij ook nog leunen op zijn grote passie voor de techniek. Cees is geboren met een cilinderkop, draagarmen en remklauwen en zijn droom is om nog eens een grote stoomwals in de achtertuin te zetten. Gewoon om op zondag een rondje mee te draaien, maar ook om ervoor te zorgen dat deze machines in ons midden blijven. De deskundigheid om deze machines te onderhouden mag volgens Cees absoluut niet verloren gaan!

Kees Stam (luxe auto's)

Hoe geweldig is het om als autofanaat een Oldtimerdag te mogen organiseren? Kees deelt graag zijn enthousiasme voor oude auto’s en motorfietsen. Hij is erg trots op de stoomwalsen die een plaatsje krijgen in het evenement. Die machines zie je niet iedere dag, en zeker niet in werkende staat! Zijn all-time favorite is natuurlijk de Austin Healey 100M, maar ook andere klassiekers komen in zijn dromen voor.

Cock Maarschalk (luxe auto's)

Cock werd in 1954 in Santpoort geboren als zoon van een garagehouder. Vanaf 1977 had hij samen met zijn broer het autobedrijf Auto Maarschalk. In 1999 verhuisden zij naar de Velserbroek. Toen Gerard hem eind 2007 vroeg om mee te denken over een Oldtimerdag in 2009 hoefde Cock niet lang na te denken. Door zijn aderen stroomt minstens zoveel motorolie als bloed dus met veel enthousiasme ging hij dit avontuur aan. Cock is erg trots op alle deelnemers die het mogelijk maken om zo’n dag succesvol te laten zijn. Ieder voertuig heeft zijn eigen verhaal en de Oldtimerdag brengt je in contact met al die eigenaren die je graag de verhalen van onder de motorkap vertellen! Cock zijn droomauto is een BMW 507 cabrio waarvan er maar 252 zijn gemaakt. Zou er een eigenaar van deze ultieme klassieker te vinden zijn die de Oldtimerdag Santpoort met een bezoekje komt vereren..?

Peter Schoorl (luxe auto's)

Naast zijn vrouw en (klein)kinderen heeft Peter nog een grote liefde: zijn Mercedes Pagode 230SL uit 1964 die sinds vijf jaar in zijn bezit is. Zijn nuchtere karakter en planmatige aanpak zijn zeer bruikbaar bij de organisatie van de Oldtimerdag. In het dagelijks leven runde Peter het familiebedrijf: Verhuis- & Transportbedrijf Schoorl v.d. Veldt. Ook Peter geniet ervan om voor de gemeenschap een evenement te organiseren gebaseerd op oude voertuigen.

Joop Verkruyssen (penningmeester)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.